Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Belli Oldu

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanına ve Not Ortalamasına göre yatay geçiş ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları, Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yandal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmeliği çerçevesinde, Merkezi Yerleştirme Puanı ve Not Ortalamasına göre yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların değerlendirme sonuçları aşağıda ve Öğrenci Bilgi Sistemi(UBYS) üzerinden yayınlanmıştır.

Kesin kayıt işlemi yüz yüze yapılacak olup 06- 07  Şubat 2024 tarihleri arasında adayın yerleştiği eğitim birimi (fakülte/meslek yüksekokulu) öğrenci işleri bürosunda yapılacaktır.

Kayıt Tarihleri              :    06-07 Şubat 2024 Saat:09:00-17:00 Arası
Yedek Kayıt Tarihleri   :   08-09 Şubat 2024 Saat: 09:00-17:00 Arası
Kayıt Yeri                      :    İlgili Fakülte/Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Büroları

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1-  Nüfus Cüzdan fotokopisi (Aslı görülmek koşuluyla fotokopisi alınacaktır.)

2-  ÖSYS/YKS Sınav Sonuç Belgesi,

3-  ÖSYM Yerleştirme Belgesi,

4-  Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan Öğrenci Belgesi,

5-  Transkript,

6-  Disiplin cezası almadığına ilişkin belge,

7-  Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının (ders içeriği) örneği veya temin edilebilecek ilgili web sayfası (bilgi paketi web adresi)

8-  Geldiği Üniversitede Başarı sıralamasına giren İkinci Öğretim öğrencileri için, %10 başarı sıralamasına girdiğine dair belge,

9- Askerlik Durum Belgesi (29 yaşını doldurmuş erkek adaylar için),

10- Geldiği Üniversiteye ait  öğrenci kimlik kartı,

11- Kayıtlı olduğu üniversiteden yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge.

Kayıtla İlgili Önemli Notlar

1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2- Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.

3- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.

4- Asıl olarak yatay geçiş yapan öğrencilerin kayıtlarından sonra boş kalan kontenjan olması durumunda yedek adaylar ile iletişime geçilecektir.